Kupite li pivo za van u kafiću, smijete ga popiti samo doma

Pixabay

Počelo je naručivanje alkoholnih pića za van u dijelu ugostiteljskih objekata u Koprivnici koji su iskoristili relaksiranje epidemioloških mjera.

No, to za kozumente može predstavljati priličan problem. Prema odluci Nacionalnog stožera, u kafiću sad možete kupiti pivo, vino ili žesticu za van, ali ih ne smijete konzumirati na terasama koje moraju biti ograđene.

Od 2019. godine u Koprivnici je, međutim, zabranjeno konzumiranje alkohola na javnim površinama.

Prema Odluci o komunalnom redu u Koprivnici, “na svim površinama javne namjene zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića(…) Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako na površinama javne namjene konzumira alkoholna pića”.



Zabranjeno je, dakle, piti pivo na klupici u središtu grada, ispred dućana ili u parku. Lani i preklani izdano je više prekršajnih naloga kojima su građani kažnjeni za konzumiranje alkohola na javnim površinama.

Stožer vam je, tako, omogućio da u kafiću kupite alkohol za van, ali popiti ga možete samo doma, prenosi Danica.hr.

Slična je situacija i u Bjelovaru gdje je od 2019. storogo kažnjivo konzumiranje alkohola na javnim površinama, a kazna je 2 tisuće kuna. No kako je sukladno Prekršajnom Zakonu neplaćena kazna iznad 2.000 kuna zamjenjuje ili radom za opće dobro ili kaznom zatvora, tako da ‘pivo to go’ bi moglo postati jedno od najskupljih piva, kao ga popijete na javnoj površini.

Komentari