Kujundžićeva žena bi mogla završiti u zatvoru

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Čini se kako mukama ministra Milana Kujundžića nema kraja. Izgleda kako se problem njegove imovinske kartice sada preljeva na ministrovu suprugu nekadašnju vlasnicu tvrtke Zidni vrt d.o.o. koja, nakon što tri godine nije predala financijska izvješća, je izbrisana iz regista. Upravo od te tvrtke bračni par Kujundžić je kupio kuću u zagrebačkom Markuševcu.

Kupnja same kuće nije problem, no pitanje koje se postavlja jest, da li je bračni par Kujundžić u toj transakciji oštetio predmetnu tvrtku za više od 200 000 eura. Jer Kujundžići su kupili kuću u podsljemenskoj zoni za 100 000 eura, a tržišna vrijednost kuće na takvoj lokaciji vjerojatno je znatno viša, što potvrđuju i sudski vještaci.

Kuća je kupljena s kreditom PBZ-a, pa je zbog toga i napravljena službena procjena kuće iz koje prema mišljenju vještaka ona vrijedi 316 000 eura, a to bi značilo kako su Kujundžići kuću platili 216 000 eura manje od procijenjene vrijednosti. Na temelju toga moglo bi ih se teretiti da su za 216 000 eura oštetili vlastitu tvrtku.

To prema Kaznenom Zakonu ulazi pod djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a ako je tim činom odgovorna osoba, što bi u ovom slučaju bila supruga ministra Kujundžića, pribavila znatnu imovinsku korist, što bi u ovom slučaju bilo preko 200 000 eura, tada članak 246. stavak 2 predmetnog Zakona predviđa kaznu zatvora od jedne, pa do deset godina.



Ministar Kujundžić je izjavio kako je kuća 2016. godine, kada je kupljenja, vrijedila oko 120 000 eura zbog toga što se tržište nekretnina još nije oporavilo od krize, te kako sada ta ista kuća vrijedi 250 000 eura, jer tržište nekretnina vrtoglavo raste.

Ministar Kujundžić bi zbog ove afere moga biti smijenjen, a čini se kako nije isključeno i da će se pravosuđe uključiti u cijelu priču, piše Index.

Komentari