Kujundžić nije siguran u pobjedu aktualne predsjednice

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon sjednice Vlade u petak kako će glasovi koje će predsjednički kandidati dobiti u u nedjelju u Zagrebu imati značajno mjesto u ishodu izbora te ocijenio kako će biti krajnje neizvjesno tko će pobijediti – Milanović ili Grabar Kitarović.

“Zagreb će imati vrlo značajno mjesto, Zagreb je jedna četvrtina Hrvatske, a ako se pridoda Zagrebačka županija – onda je to skoro 30 posto cijelog pučanstva. Nisam neki prognostičar, mislim da će biti krajnje neizvjesno tko će pobijediti”, izjavio je Kujundžić.

Smatra kako na ishod izbora mogu imati utjecaj i hrvatski skijaši u inozemstvu budući da je “svatko od njih mogao izabrati svog kandidata”, a da se o utjecaju dijaspore na rezultate može razgovarati.

“To je nešto o čemu se može razgovarati. Mnoge zemlje u svijetu imaju kao i Hrvatska da i dijaspora glasuje, a neke nemaju. I to je nešto o čemu u demokratsko sustavu treba razgovarati. Ništa ne treba biti Sveto pismo”, rekao je Kujundžić.



Kad je riječ o zdravstvu u idućoj godini, istaknuo je kako je cilj imati stabilan sustav dostupan svima te pratiti svjetsku medicinu.

“U prvi plan stavljamo izgradnju Nacionalne dječje bolnice te pokrećemo postupak izgradnje novih sveučilišnih bolnica u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku”, naveo je.

“Dug u zdravstvu je oko 8 milijardi, dakle, koliko smo i naslijedili, ni kunu ga nismo povećali u odnosu na prije tri godine kad je ova Vlada došla”, rekao je Kujundžić.

Kad je riječ o listama čekanja, kaže kako je izvršenost posla na godišnjoj razini bila veća za 20 posto, a inforamatizacijom, odnosno uvođenjem Jedinstvenog kalendara naručivanja, liste čekanja bit će smanjene za otprilike 20 posto.

Komentari