Kujundžić: Dogovorio sam s premijerom da dam mandat na raspolaganje

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

“Radi se o orkestriranom napadu odnosno djelovanju interesnih skupina”, poručio je ministar.

Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o “nomotehničkim greškama”.

“Još jednom se ispričavam javnosti za šlampavo ispunjenu imovinsku karticu. Sva tzv sporna imovina je stečena davnih godina poštenim radom i kreditom, puno prije nego sam postao ministar”, dodao je Kujundžić.



“Najjednostavnije bi bilo dati ostavki, ali moj moral mi to ne dopušta jer bi tim pobijedile iste interesne skupine koje su organizirale ovaj napad. Dogovorio sam s premijerom da dam mandat za raspolaganje, da dobijem vrijeme kako bi dokazao istinu”, rekao je Kujundžić te dodao:

“Pozivam premijera da o mojoj smjeni odluči na temelju činjenica.”

Ranije danas ministar se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz Vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.

Komentari