KUD ANDREJ TUD I JA? Ćorić: Moj politički put najviše se veže uz gospodina Plenkovića

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić odgovorio je novinarima na citate tvrdnje da je, navodno, Josipa Rimac zaslužna za njegovu karijeru.

Novinare su zanimale tvrdnje da je osumnjičenica USKOK-a, Rimac, utjecala na njegov uspon, kao i navode o imovini ministrove supruge.

“Ne bih komentirao naslovnicu Nacionala”, kazao je Ćorić i dodao da je “imovina njegove supruge i njegova imovina”.

“Moja politička karijera je općepoznata od 2014. naovamo. Moj politički put u HDZ-u najviše se veze uz gospodina Plenkovića”, kazao je.



Kazao je i to da “još od lipnja zauzima veliki broj stranica” po medijima, te je zaključio da je to “zanimljiva činjenica”.

Ćorić je odgovarao na pitanja novinara i o ekonomiji, u prvom redu o izvoznicima za koje je ministar ustvrdio da je “izvozni sektor onaj koji višestruko pozitivno utječe na hrvatsko gospodarstvo”.

Dodao je da se u Vladi “fokusiraju na one izvrsne i pokušavaju ih dodatno ojačati”.

Rekao je da ne zna detalje Zakona o strancima, kojega je opozicija kritizirala, jer tvrdi da će se njime rušiti plaće radnika u Hrvatskoj.

“U Hrvatskoj imate propisanu minimalnu plaću. Proteklih godina smo imali manjak radne snage. Kontinuirano se bilježio rast plaća unatoč tome što smo imali uvoz stranih radnika. Nitko neće doći raditi za plaću koja mu neće omogućavati bolji život. Plaće u Hrvatskoj kontinuirano rastu, to pokazuje da se rad hrvatskih radnika cijeni”, odgovorio je.

Komentari