KRSTIČEVIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO MINISTRA ‘Važno je da sve bude istraženo,mora se govoriti istina’

screenshot

U 19.45 sati održat će se konferencija za medije povodom pada vojnoga školskog aviona ZLIN u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, najavilo je Ministarstvo obrane.

Podsjetimo, u četvrtak oko 16 sati kod Biljana Donjih pao je školski avion ZLIN u kojemu su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Iz MORH-a tvrde da je bila riječ o obučnom letu.

“Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku”, rekli su u MORH-u i dodali da će o više informacija izvijestiti javnost.

“Danas oko 16 sati tijekom redovnog planiranog leta došlo je do pada vojnog školskog aviona ZLIN. Poduzete su sve mjere traganja i spašavanja, ali dolaskom na mjesto nesreće mogli smo samo konstatirati da su tragično stradala dva pripadnika HRZ. Razlozi pada nisu nam poznati. Koristim priliku izraziti sućut obiteljima, njihovim prijateljima i kolegama”, poručio je Hranj.



Hranj je dodao da je formirano istražno povjerenstvo.

Admiral Robert Hranj rekao je da su u padu stradali instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik, poručnik Luka Jagatić, rođen 1995. godine.

Na konferenciji je rečeno da je avion pao pola sata nakon polijetenja. S avionom nije bilo problema, a Marko Novković bio je vrlo iskusan.

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je duboku sućut obiteljima.

“Čim sam dobio informaciju o nesreću krenuo sam s Hranjom u Zemunik. Tijekom puta čuo sam se s predsjednikom RH i predsjednikom Vlade. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u hrvatskoj vojsci. prije tri mjeseca isto smo imali zrakoplovnu nesreću gdje smo isto izgubili dva mlada života. Važno je da sve bude istraženo, mora se govoriti istina i o svemu moramo biti transparentni”, poručio je ministar.

“Naša je zadaća da budemo uz obitelji i da im pružimo pomoć. Želim izraziti sućut i svim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i cijeloj Hrvatskoj vojsci. Ja s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, izjavio je Krstičević.

Dvije osobe poginule u padu aviona kod Benkovca; Oglasio se i MORH

Komentari