Krstičević o spornoj vrijednosti kuće: Platio sam porez na 160.000 eura, nisam oštetio državu

Cropix

Kartica još jednog ministra našla se pod povećalom javnosti. Kako je objavio portal Index.hr, ministar Damir Krstičević u imovinskoj kartici ima upisanu vikendicu u Žaboriću kraj Šibenika, za koju je naveo da ima površinu 120 kvadrata i vrijedi 638 tisuća kuna, što je oko 83 tisuće eura.

JOŠ JEDAN Kuća ministra Krstičevića vrijedi duplo više nego što je prijavio

Međutim, istu su kuću još 2004. godine Krstičević i njegova supruga platili dvaput više – 160 tisuća eura.



Uz to, u imovinskoj kartici upisana je površina vikendice od 120 kvadrata, a nije navedena i okućnica. Po podacima iz zemljišnih knjiga i katastra, kuća i okućnica imaju 302 kvadrata.

Krstičević je za Dnevnik Nove TV kazao: “Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj i iza toga je Porezna na to izračunala koliki trebam porez platiti. Platio sam porez na tu vrijednost od 160.000 eura”.

Na pitanje zašto je u kartici naveo dvaput manju vrijednost, kazao je: “Ovo sam napravio na svoju štetu, nisam državu oštetio, državi sam platio komplet sve kad sam popunjavao, Kuća je stara 82 godine i ja sam to tako poveza. i evo ništa”.

Dodao je i da je ulagao u kuću: “Jesam, ništa se nije mijenjalo u konstrukciji, promijenio sam krov, otvore, opitura kuću”. Na pitanje je li to povećalo vrijednost kuće kaže: “Iskreno da da, ali ja se s tim nisam bavio”, piše Dnevnik.hr.

Komentari