Krstičević: Jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu, 23. studenog 2019. godine komentirao je aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu istaknuvši:

“Hrvatska vojska će pobijediti i ovu situaciju i iz ovoga izaći još jača i snažnija. Naši piloti su časni ljudi i tako će i ostati i nećemo dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini. U utorak ćemo riješiti ovu situaciju i idemo dalje u jačanje našeg Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Osuđujem nevojničko ponašanje pojedinaca što naglašavam od prvog dana. Ovo je otkrila država, vojna i civilna policija koje su koordinirano radile i otkrile nečasne radnje. Formirano je Povjerenstvo koje mora sustavno i odgovorno utvrditi sve činjenice. Pojedinci će biti sankcionirani, utvrdit ćemo zapovjednu odgovornost, a za ostalo su nadležni sudovi.”

Također, ministar je komentirao kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima, koja se dogodila u mandatu bivše Vlade, kada je učinjena ogromna šteta, potrošeni su novci, a avioni ne lete.



Komentari