Krstičević je imao informacije o švercu oružja: Nisam htio utjecati na istragu, piloti će snositi odgovornost

N1

Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije. Slučaj je danas komentirao ministar obrane Damir Krstičević.

“Trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima i ovakvim pojavama. Što se mene tiče, podrška Hrvatskoj vojsci da kroz liniju zapovijedanja ovaj slučaj riješi”, rekao je ministar.

Osnovao je Povjerenstvo koje će mu do 2.12. dati analizu kompletne situacije i predložiti mjere s ciljem, kako kaže, obračunavanja s ovakvim pojavama.

Upitan kako to da nije prije izvijestio javnost o tom slučaju, Krstičević je kazao: “Imaju organi koji to rade, ima policija, ima civilna policija. Istraga još traje, prema tome nisam želio utjecati na istragu.”



Ministar je naglasio kako ono što je učinjeno nije normalno. “Sigurno da ima odgovornosti, kroz cijeli postupak sve ćemo utvrditi. Hrvatska vojska će oštro sankcionirati bilo koga tko je po tom pitanju nešto napravio”, ističe ministar.

“Profesionalnost i odgovornost su vrijednosti hrvatskog vojnika. Žao mi je. Pa vi znate naše pilote, dečki su i u Domovinskom radu bili sjajni, to su vrhunski ljudi na ponos svih. Još jednom – isprika. Bit ćemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Stega mora biti na razini”, kazao je Krstičević.

Podsjetimo, trojica pilota prije dva su mjeseca i to u vrijeme svojih, već planiranih vojnih zadaća u njemu prevezli 36-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s ilegalnom trgovinom oružjem.

Komentari