Kroz jutro tmurno i oblačno sa slabim oborinama, pa razvedravanje uz ponegdje jaku buru…

Cropix

“U nedjelju na istoku Hrvatske i dalje većinom tmurno i oblačno, ponegdje uz slabu kišu ili rosulju. Prema večeri u zapadnim krajevima moguće je djelomično razvedravanje. Vjetar mjestimice umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će u početku biti tmurno i oblačno, a zatim od sredine dana sa sjeverozapada djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab.

U gorskim krajevima oblačno i maglovito, ponegdje uz mogućnost slabe kiše ili rosulje. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, ujutro mjestimice s umjerenom i povećanom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 2 °C, uz obalu između 5 i 8 °C. Najviša dnevna od 2 do 5 °C, na moru između 10 i 13 °C.

Na srednjem Jadranu u noći i ujutro ponegdje kiša, zatim veći dio dana djelomice sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 14 °C.



Oko prosječne temperature zraka za ovaj dio prosinca bit će i na jugu Hrvatske. U početku mjestimice kiša, osobito prema otvorenome moru, a zatim razvedravanje pa će biti djelomice sunčano. Puhat će umjerena, prema večeri i jaka bura.”

Početkom novoga tjedna stabilno, ali…

“Do sredine idućeg tjedna u unutrašnjosti stabilno – što znači da će biti niskih oblaka i magle, ali i sunčanih razdoblja, osobito u višem gorju. Vjetar uglavnom slab. Jutra će biti hladna, mjestimice sa slabim mrazom, a dnevna temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu idućih dana barem djelomice sunčano i uglavnom suho. U ponedjeljak bura u slabljenju, ali još u početku na južnom će dijelu biti jakih i olujnih udara. U utorak i srijedu vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari