Krišto: Na izborima pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH

HDZ BIH

Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović danas su boravili u Bihaću.

Predsjednik Županijskog odbora Franjo Jurić i predsjednik Gradskog odbora Saša Sokač dočekali su stranačko vodstvo te su na održanom sastanku govorili o aktualnoj političkoj situaciji na prostoru USŽ-a, kao i problemima s kojima se suočavaju Hrvati na području županije. Jurić je istaknuo i aktivnosti županijskog izbornog stožera oko priprema za predstojeće Opće izbore u BiH.

Uz kandidatkinju Krišto, Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjetu Bihaću bili i kandidati i nositelji lista, Mira Vujeva, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH, i Jozo Bagarić, kandidat na listi za Zastupnički dom PS BiH.

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, obraćajući se nazočnima, istaknula je program HDZ-a BiH s kojim se krenulo u ove izbore. Krišto je naglasila glavne točke programa za Opće izbore u BiH, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, te izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BIH te zaštititi i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.„Hrvatski narodni sabor BiH je jednoglasno podržao jednog kandidata za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na predstojećim izborima pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Nakon toga ćemo pokazati odgovornost za budućnost, osigurati i razvijati dimenzije napretka, gospodarskog rasta i razvoja u svakom smislu na svim područjima u BiH“, kazala je Krišto.

Čović je naglasio kako kandidati HDZ-a BiH čine spoj novih mladih osoba i osoba s iskustvom koji na savršen način mogu realizirati zacrtane ciljeve i snažnim radom i zajedništvom hrvatskog naroda biti važan faktor razvoja BiH. Govoreći o aktivnoj kampanji na terenu, uz podršku kandidatima u Unsko sanskoj županiji, istaknuo je kako se mora voditi pozitivna kampanja u svakom smislu.

Prilikom posjeta Unsko-sanskoj Krišto i Čović danas su se susreli u Gradskoj upravi Bihać s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim suradnicima.

Na održanom sastanku razgovarano je o trenutnoj poziciji i funkcioniraju Bihaća te Katoličkom školskom centru i njegovoj izgradnji, kao strateškom projektu te kako dati doprinos da se neka pitanja ubrzaju i konačno riješe. Sugovornici su postigli visoko suglasje oko određenih tema, istaknuto je nakon sastanka održanog u Gradskoj upravi Bihać.

Posjet Bihaću izaslanstvo je iskoristilo i za posjet župi Sv. Ante Padovanskoga u Zavalju pokraj Bihaća, gdje su razgovarali s don Markom Crnjakom, župnikom i ravnateljem KŠC u Bihaću. Dužnosnici su na početku službenih sastanaka i druženja položili cvijeće i upalili svijeće na Spomen obilježje poginulim braniteljima Bihaća i na groblje Svetog Ante Padovanskoga Žegar-Križ.

Komentari