Kriminalisti pronašli narkomanske igle i kutijice s metadonima, podignute dvije kaznene prijave

Damir Krajac / CROPIX

Narkomanske igle i kutijice s metadonima samo su dio predmeta koje je oduzela policija tijekom pretresa podstanarskog stana zgrade u Šenovoj ulici u zagrebačkom Sopotu u kojem je s petka na subotu umrla 16-godišnja djevojka.

Nakon dvodnevne policijske istrage Služba općega kriminaliteta PU zagrebačke podnijela je kaznene prijave protiv Radoja R. (30), inače BiH državljanina s boravkom u RH, te je on predan pritvorskom nadzorniku. Osumnjičen je za dva kaznena djela: da je u stanu omogućio maloljetnici uživanje droge te da joj nije pružio pomoć već ju je bešćutno u subotu ujutro zamotao u tepih i odvukao 500 metara dalje do Zemljakove ulice gdje ju je niz stepenice bacio u podrum. No, krajnji “pečat” prijavi dat će rezultati obdukcije tijela preminule tinejdžerice koja će pokazati točan uzrok smrti, a prema dosadašnjim prijavama na osnovu zatvorenog kruga indicija, ako se Radoju R. i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu i do 15 godina zatvora, piše Jutarnji.hr.

Izvještaj policije

Policija je izvijestila da je završila kriminalističko istraživanje nad muškarcem kojeg se dovodi u vezu sa smrću maloljetnice pronađene u zagrebačkom naselju Sopot umotane u tepih.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i nadležnim županijskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ”Omogućavanje trošenja droga” iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo ”Nepružanje pomoći” iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloljetnice.



Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela.

Osumnjičeni je u nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu”, stoji u policijskom priopćenju, a piše N1.

Tijelo mrtve djevojke pronađeno je u subotu u 7.20 u novozagrebačkom naselju Sopot u Zemljakovoj ulici, na ulazu u podrum zgrade.

Nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Prema pisanju medija tijelo mrtve djevojke zamotano u tepih pronašli su stanari koji su obavijestili policiju.

Iskaz osumnjičenog muškarca: ‘Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se’

Komentari