Krijumčari uhićeni kod Senja, sumnja se da su u kamperu švercali deset osoba

Tomislav Kristo / CROPIX

Španjolka i Peruanac su uhićeni nadomak Senja zbog sumnje da su kroz Hrvatsku švercali deset pakistanskih državljana. Zatraženo je da se osumnjičenicima odredi jednomjesečni istražni zatvor, piše N1.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo prvo ispitivanje dvoje osumnjičenika, državljanina Španjolske (39) i državljanke Perua (28) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, piše 24sata.

Naime, dotični su 9. veljače, u nakani da se okoriste za trenutno neutvrđenu ukupnu imovinsku korist, u mjestu Vrhovine u kamper vozilo, inače registrirano za prijevoz do sedam osoba, preuzeli i u unutrašnjost vozila smjestili pakistanske državljane, a sve u namjeri da ilegalnim migrantima omoguće izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske.

Kamperom je upravljao Španjolac, a Peruanka sjedila kao suvozač. Policija ih u rutinskoj kontroli zaustavila u blizini Senja, nakon čega su prepraćeni na ispitivanje. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Državno je odvjetništvo predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, piše N1.



Komentari