Krijumčar drogom bježao policiji, teretnjakom probio rampu

Trcz

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom sa zagrebačkog područja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

Osumnjičenog su u kasnim večernjim satima u petak uočili policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, kada je upravljajući teretnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka zaobišao naplatne kućice na Kikovici i probio postavljenu rampu na kontrolnom punktu. Nastavljajući vožnju u smjeru Rijeke oglušio se na svjetlosne znakove interventne policije za zaustavljanje ubrzavajući vožnju da bi ipak ubrzo bio zaustavljen.

U vozilu kojim je upravljao uočene su vrećice, staklenka i drugi predmeti za koje se sumnjalo da je u njima droga. Osumnjičeni je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je uz uporabu službenog psa za droge obavljena pretraga spomenutog vozila. Pretragom je pronađeno i oduzeto oko 33 grama marihuane, 6 grama amfetamina i tableta ecstasya.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama osumnjičeni 46-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Nadalje, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka utvrdili su mu i niz prometnih prekršaja reguliranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, i to: teretnim vozilom upravljao je brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju ceste prilikom čega je oštetio postavljenu rampu, oglušio se na znakove policije za zaustavljanje, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu.

Isto tako, utvrđeno je da sa sobnom nije imao ni osobnu iskaznicu čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o osobnoj iskaznici, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Komentari