Krešimir Macan: Milanović mora stati. Moraju ga maknuti par dana iz etera

N1

Politički analitičar Krešimir Macan gostujući u emisiji N1 televizije komentirao je istupe predsjednika Zorana Milanovića, kao i prepirke s premijerom Plenkovićem.

Komentirajući posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića, Krešimir Macan je rekao da one štete prvenstveno njemu, a društvu baš ne pomažu.

“Ovo je baš postalo prekomjerno granatiranje. On je baš uletio kao King Kong kojeg voli spominjati. Skrenuo je pažnju s pitanja tko je od ministara bio u klubu i što su tamo radili. Milanović je sebe izgurao sa svojim izjavama u prvi plan”, smatra Macan.

Macan se pita zašto je Milanović toliko nervozan.



“Je li nervozan zato što je bio lockdown? Zato što je bio u lockdownu u tom klubu? Zato što nije znao da je klub bio pod tom prismotrom? Zato što je jednostavno pao pod dio mjera? Ali to je za očekivati da se može dogoditi. Ako se događaju tajni izvidi, može se dogoditi da bilo tko uleti u to praćenje i OK. Ako niste ništa radili, što je sporno”, kazao je.

Imam dojam da je u tom predsjednikovom karakteru kojim se voli hvaliti točno ta točka na koju se možete zakačiti i da netko jako dobro pritišće na te slabe točke i on uvijek isto reagira, tvrdi Macan.

“Predsjednik jednostavno mora stati”

“On mora jednostavno stati. Vidim da i suradnici i mediji pokušavaju te izjave izbaciti iz naslova i čak ih ne prikazivati toliko. Njemu je najbitnije da stane i kad ste rekli u prilogu ‘ima li premijer briga’. Ima on briga, ali on prvenstveno želi dolijevati ulje na vatru da Milanović i dalje može odgovarati jer svi shvaćaju da je ovo postalo beskorisno i da šteti prvenstveno Milanoviću, ali šteti i svima”, rekao je Macan.

Premijer Andrej Plenković u posljednjih nekoliko istupa nije htio detaljnije komentirati Milanovićeve izjave, a Macan kaže da bi to premijeru svakako savjetovao.

“Kad imate ludog King Konga, onda mu se maknete s puta. U ovom trenutku ako nastavi, to šteti predsjedniku nažalost. Predsjednik je sklon da ima takve ispade, ako mu nešto nije po volji. Jednostavno ga moraju maknuti par dana iz etera. Problem je što on ima protokol svaki dan, pa i danas”, ističe Macan.

Smatra kako ćemo usprkos svemu imati jednu vrlo solidnu i konstruktivnu suradnju između premijera i predsjednika.

“Vidjeli smo to na Kninu i svemu što se događalo u Kninu”, kazao je Macan za N1.

Komentari