Kreću pilot projekti, uskoro probna svadba i domjenak

Ilustracija Foto: Pixabay

Stožer je najavio pilot projekte, odnosno probno održavanje događaja, a prvo je probni poslovni domjenak koji će se održati u četvrtak. 

“Bit će gosti isključivo cijepljeni s dvije doze, u trajanju od četiri sata. Sedam dana nakon toga pristupaju PCR testu da vidimo kako je prošao domjenak”, objasnila je predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot. 

Onda u subotu slijedi probna svadba. “Oko 120 uzvanika, cijepljeni s dvije doze, preboljeli koronu unazad 180 dana i sa negativnim PCR testom. Održat će se klasična ceremonija uz večeru i uživo glazbu”, dodala je.

Zatim slijede i prvi koncerti koje iščekuje cijela event industrija koja živi jedino od pomoći države. Na pozornici popularne zagrebačke Tvornice kulture u posljednjih je godinu dana održan samo jedan koncert i to tek prošli mjesec.



“Oko 150 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, ako ovoj koncertnoj industriji pribrajamo kompletnu event industriju. Mi smo svi u nadi da prema koncu godine, da će procijepljenost biti takva da normalno počnemo funkcionirati jer mi ne priznajemo novo normalno, želimo se vratiti na staro”, rekao je direktor Tvornice kulture Dražen Goreta, piše Dnevnik.hr.

Ako na probnim događanjima bude dovoljno mali broj zaraženih iz Stožera kažu da će se zaista vratiti ono staro normalno.

Organizirat će se i skupovi na kojima će biti i oni koji su u najviše posljednjih šest mjeseci preboljeli koronu.

Komentari