Kran dizalice na zagrebačkim Sveticama već devet godina prijeti stanarima

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Na zagrebačkim Sveticama stanarima iznad glava zadnjih deset godina prijeti kran iznad glava, odnosno njihovih stanova. Kran koji se njiše kako vjetar zapuše, a za koji stanari tvrde kako je nestabilan te ako padne na zgradu, sve iznad trećeg kata bi moglo biti uništeno, tvrdi Dragutin Runac jedan od stanara stambene zgrade na križanju Harambašićeve i ulice Dvorište.

Kran koji je postao prijetnja dio je nedovršenog gradilišta koje godinama zjapi prazno. Na mjestu gdje su trebale niknuti dvije nove stambene zgrade danas stoje kosturi istih i predmetna dizalica koja je otkočena i nestabilna na svakom jačem vjetru. Svi pokušaji stanara da uklone dizalicu su se pokazali bezuspješni, a obraćali su se svima od policije do Grada Zagreba tvrdi predstavnica stanara u jednom od ulaza u zgradu Liduška Zidanić.

Kako Zidašić navodi, gradnja stambenih zgrada je počela prije deset godina, ali je nakon sedam mjeseci gradilište zatvoreno. Vlasnici gradilišta su se redom mijenjali, ali nitko nije ništa poduzimao i situacija je ostala ne promijenjena do danas.

“Prije 9 godina je krenula gradnja i onda je nakon 7 mjeseci sve stalo. Od tada sve stoji ovako dok su se vlasnici zemljišta redom mijenjali. I svih tih godina nama iznad glave visi kran. Njiše se oko našeg ulaza, jer da je zakočen, već bi sigurno pao. No, nije ugodno ovako živjeti, tako da, molim vas, pomozite nam ako možete” kaže Zidanić, prenosi Jutarnji list.



Komentari