Kraj godišnjeg odmora: Vlada RH danas nastavlja s radom

Ilustracija Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Danas od 10 sati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održat će se prva sjednica Vlade Republike Hrvatske nakon stanke koja je nastupila zbog kolektivnog godišnjeg odmora.

Sjednica će se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, a Vlada je objavila sve teme koje će biti na redu u obje sjednice uz napomenu kako postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.

Otvoreni dio sjednice

Na dijelu sjednice koji će biti otvoren za javnost prisutno će biti čak 25 tema, a neke od najaktualnijih tema su: Informacija o aktualnom stanju vezanom za potres, informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Republici Hrvatskoj, informacija o situaciji u Afganistanu i povratku hrvatskih državljana iz Afganistana.

Osim njih prisutan će biti nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke o privremenom boravku pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Oružanih snaga Savezne Republike Njemačke na državnom području druge države.



Zatvoreni dio sjednice

Na onom dijelu sjednice koji neće biti otvoren za javnost bit će samo pet točaka, a one su: Prijedlog pisanog očitovanja Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije.

Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj – usmeno izvješće, pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu.

Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu, kadrovska pitanja te, za kraj, informacije, pitanja i prijedlozi.

 

Komentari