Kozlevac: U tijeku je zbrinjavanje ostalih štićenika iz doma u Umagu

screenshot

Načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac u Dnevniku Nove TV govorio je o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Istri.

Među današnjim rekorderima po broju novozaraženih je Istra. Od 16 novih slučajeva čak ih je 11 iz doma za starije i nemoćne u Umagu. Riječ je o šest štićenika doma i petero zaposlenika. Brisevi su uzeti svim djelatnicima i štićenicima doma.

Dino Kozlevac je rekao da u Istri nema novozaraženih od zadnjeg izvješća.

“U tijeku je zbrinjavanje pozitivnih iz doma u Umagu u Opću bolnicu Pula”, rekao je i dodao da su ostali štićenici doma sigurni.



“Epidemiolozi rade i jučer i danas. Tu postoje tehničke mjere, organizacijske. Sreća, dom je novije gradnje. Dobro je bio organiziran u svom radu. Očekujemo da ćemo sve tehničke i organizacijske mjere odraditi da dom može izdržati ovih 20-ak dana dok je ovakva situacija jer je dio osoblja isto zahvaćen”, objasnio je.

Dodao je da postoji mogućnost da u domu bude još zaraženih jer inkubacija traje. Uzeli su još briseva, ali da ne očekuje da ih bude puno. S obzirom da su posjete bila zabranjene, smatra da je zaraza došla preko jedne djelatnice.

“To je ono čega smo se bojali i na što moramo ubuduće dodatno paziti. I cijelo vrijeme apelirati i na osoblje, da mora voditi računa kako se ponašati kad nisu na poslu”, upozorio je, piše Dnevnik.hr.

Komentari