Kozlevac: Nismo za zatvaranje, ali fešte mogu čekati

Matija Djanjesic / CROPIX

Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac bio je gost večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije. S našim reporterom Zoranom Peharom razgovarao je o tajni uspjeha Istre, iako i ta regija bilježi porast novozaraženih. Međutim, one nisu ni približno velike kao u drugim dijelovima Hrvatske.

U čemu je tajna njihova uspjeha? Pa, šef Istarskog stožera Dino Kozlevac kaže kako je sustav civilne zaštite u Istri jako uvježban i “postavljen onako kakve su potrebe građana Istre”. Također dodaje sljedeće: “Isključivo je sastavljen od struke, u ovom dijelu koji se odnosi na zdravstvo imamo sjajnu ekipu. To je kompletan sustav koji funkcionira kao švicarski sat”, objašnjava.

“Krizom se upravlja isključivo na temelju stručnih procjena onako kako treba, uz bezrezervnu podršku građana i općina”, dodaje.

Sve to, međutim, ne bi bilo moguće bez podrške građana kojima Kozlevac, kako kaže, “odaje priznanje”.



“Mi smo već u šestom mjesecu donijeli odluke da se nose maske u javnom prijevozu, u trgovinama… Građani se toga pridržavaju. Znate da je u Istri bilo gotovo dva milijuna turista, što nam je omogućilo kakvu-takvu gospodarsku aktivnost”, kazao je Kozlevac.

Zahvalio se građanima na dosadašnjem trudu i pozvao ih da ostanu dogovorni. “I imat ćemo zadovoljavajuću situaciju kao do sada.”

“Ovo što se događa u ostalim županijama nije dobro. Prema tome mi pratimo situaciju jer se prelijevaju problemi na područje Istarske županije. Nije dobro, morat će se poduzeti malo adekvatnije mjere i to što prije, da ne bude kasno. Nismo za lockdowne, ne treba sve zatvarati. Ali neke stvari su vezane za okupljanja, fešte, to može čekati, da bude što manje tih kontakata i da omogućimo da gospodarstvo i škole mogu i dalje funkcionirati”, zaključuje za N1 

Komentari