Kozlevac: Apsolutno me strah za sezonu. Ovo još nije alarmantno. Recimo da je žuti karton, ukor pred isključenje

Dino Kozlevac N1

U Hrvatskoj je pogoršana epidemiološka situacija zbog koje je Europski centar za kontrolu širenja bolesti hrvatsku obalu iz zelene prebacio u narančastu zonu. To je komentirao Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

Odmah je napomenuo kako ima poruku za Stožer.

“Jasna poruka je da županijski stožeri najbolje poznaju situaciju, odgovorno smo donosili mjere i najbolje znamo koje mjere treba preložiti kad treba zaoštriti i otpustiti. Ova odluka kojom se onemogućava da mi donosimo odluke o kulturnim izvedbama nije dobra. Dozvolite da ćemo procijeniti rizike da bismo izbjegli situacije”, istaknuo je Kozlevac.

Župan Istarske županije okupio je gradonačelnike i dogovoreno je da se svi eventi na razini Istarske županije, mjesta, općina, gradova koji nisu nužno potrebni odgode za neka bolja vremena jer nije dobra situacija u okruženju.“Imali smo prvo, nakon nekoliko sati očekivano smo ušli u narančastu zonu. Bez obzira što su građani Istre poštivali mjere, i cijeli je sustav omogućio da mi imamo 2,9 incidenciju na 100 tisuća stanovnika u 14 dana, duboko smo u zelenom, ali badava, mi smo sada u narančastom, na nas se sad odnose sve mjere koje će zemlje u okruženju donijeti sada, rekao je Kozlevac.

‘Na korak, dva smo od crvenog’, rekao je Kozlevac

Dodao je kako su ljudi na terenu odgovorni te da “Nacionalni stožer sada mora donijeti odluke koje će sanirati lošu situaciju jer smo na korak, dva od crvenoga”.

Kozlevac je naglasio kako “neće ni zamisliti što znači da uđemo u crveno”.

Na upit je li ga strah za sezonu, odgovorio je da je “apsolutno”.

“Ovo još nije alarmantno. Recimo da je žuti karton, ukor pred isključenje. Znate da mi itekako ovisimo o prihodu od turizma. Najbitnije je zdravlje građana, a drugo da ekonomija ostvaruje dohodak. Sada tražimo povećani nadzor, osobito gdje se izdaju suglasnosti za covid potvrde za velike evente. Pozivam sve da se suzdrže od evenata”, zaključio je Kozlevac, objavio je N1.

Komentari