Kovačević je sakrio još četiri stana, a ‘klet’ vrijednosti 60 tisuća kuna je vila s bazenom

Koliko god apsurdno zvučalo, oko milijun eura u gotovini koje je policija pronašla u automobilu koji je koristio Dragan Kovačević su izgleda tek vrh sante tajne imovine uhićenog šefa Janafa.

Istražitelji slažu mozaik i ulaze u trag nekretninama i novcu koje je Kovačević pokušao držati sa strane. Kako pišu 24 sata Kovačević posjeduje još imovine na računima ili imenima njemu bliskih osoba. Sigurno će biti otkriveno još nekretnina, a zasad je pronađeno još barem pola milijuna kuna na računima.

Inače Kovačević je prijavio da nema ni kunu ušteđevine, a onda je policija u srijedu pronašla automobil koji je ostavio prije uhićenja u Samoboru kod prijatelja te u njemu još oko milijun eura gotovine i dokumentaciju koju sad analiziraju.

U zemljišnim knjigama 24 sata uspjela su pronaći još četiri stana kojemu se kao vlasnici vode Kovačevićeve tvrtke. Ni jedna od tih tvrtki nema zaposlenih, poslovanje im nije ni blizu dovoljno da bi mogli kupiti takve nekretnine. I ni jedan od ta četiri stana se ne koristi u poslovne svrhe, primjerice, da se u njima nalaze uredi. Približna vrijednost ova četiri stana je minimalno 3,5 milijuna kuna.



Ni jedan nije prijavljen u imovinskoj kartici Dragana Kovačevića jer se vode na tvrtke, a tad je dovoljno prijaviti tek (su)vlasništvo u tim poduzećima.

Uz ova četiri stana i uz ona tri koja je sam prijavio, dolazimo do sedam stanova u Zagrebu koji su glasili na Kovačevića, njegove tvrtke ili je bio suvlasnik sa suprugom. Vrijednost je devet milijuna kuna.

Njegova supruga, od koje se razvodi, vlasnica je stana od 45 četvornih metara u Branimirovoj koji nije prijavio u imovinskoj kartici.

Nadalje, njegova tvrtka Finkor je vlasnik stana i poslovnog prostora u Slovenskoj 9, u kojoj je uređen tzv. klub, u koji su dolazili od predsjednika Republike Zorana Milanovića, preko ministara Olega Butkovića, Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića ili supruga bivše predsjednice Jakova Kitarovića, pa sve do načelnika glavnog stožera Hrvatske vojske Roberta Hranja. Index je objavio da je u klubu bio i brojač novca, a u njemu je Kovačević, prema istražiteljima, i primio mito.

Kovačević je u imovinsku karticu prijavio klijet i oranice u Donjoj Stubici podno Medvednice. Ali ono za što je Kovačević naveo da vrijedi 60.000 kuna je u biti prelijepo uređena kuća s bazenom i s predivnim pogledom. Vrijednost joj je, prema tržištu, barem nekoliko puta veća.

Ne treba zaboraviti da je policija na dan kad je uhićen Kovačević pretresla i stan u Ban centru, gotovo na samom Trgu bana Jelačića. Samo nam je potvrđeno da je pretresen jer ga je on koristio, ali ni njegove tvrtke niti on nisu formalni vlasnik nikakvog prostora u tom luksuznom kompleksu.

Komentari