Kovačev tim demantirao Hinu: Širi lažne vijesti. Najoštrije osuđujemo ovakav oblik neprofesionalizma

Goran Mehkek / CROPIX

Stožer Mira Kovača reagirao je na agencijsku vijest iz  Slavonskog Broda u  kojoj se tvrdi da je na skupu Opcije za promjene bilo tek desetak  HDZ-ovaca.

Naime Hina je objavila kako su kandidati Opcije za promjene Miro Kovač i Tomislav Tolušić, koji se natječu za predsjednika i podpredsjednika HDZ-a, u Slavonskom Brodu družili se sa članovima HDZ-a, i to tek s njih desetak.

Po navodima HINA-e Kovač je to opravdao strahom članova koji su možda posao dobili jer su članovi HDZ-a, objavila je HINA navodnu izjavu Mira Kovača.

“Ljudi su vezani za radna mjesta koja su možda dobili jer su članovi HDZ-a. Ne osjećaju se sigurno. Misle da će biti konzekvenci. Međutim, 15. ožujka su članovi HDZ-a ti koji će odlučiti o sudbini stranke”, odgovorio je Kovač na anvodno pitanje novinara je li slab odaziv rezultat unutarstranačkih pritisaka o kojima je njegova opcija već ranije izvještavala.



Oštri demantij iz Kovačevog stožera

“Iz izbornog stožera Opcije za promjene tvrde da se radilo o “druženju” HDZ-ovaca, a ne o predizbornom skupu skupu.

U Hininoj vijesti emitiranoj u 19.09 28. veljače, pod naslovom Na skupu Opcije za promjene u Sl. Brodu samo 10-ak Hdz-ovaca, a koju su prenijeli brojni mediji objavljeno je više neistina.

Prvo, nije riječ o skupu već o druženju s članovima u organizaciji koordinatora Opcije za promjene Slavonsko-brodske županije. Opcija za promjene u ovoj kampanji uopće nije i neće organizirati skupove već isključivo razgovore s članovima.

Drugo, potpuno je lažna i zlonamjerna informacija da je na druženju bilo desetak ljudi.

Treće, potpuno je izmišljena informacija da su na druženju bila samo dvojica kandidata jer se članovima obratilo svih pet kandidata.

I konačno, druženje je bilo zatvoreno za medije, novinar Hine (kao ni novinari drugih redakcija) nije bio na druženju, što potvrđuje da je objavljena vijest potpuno izmišljena.

Najoštrije osuđujemo ovakav oblik neprofesionalizma i zahtijevamo žurni ispravak vijesti i javnu ispriku!

Fotografije s druženja koje demantiraju Hininu vijest možete naći na službenim platformama Opcije za promjene”,  ističe se u Priopćenju koje je potpisala  glasnogovornica Silvana  Oruč Ivoš.

 

Komentari