Kovač: Šeks mi je rekao da će mi trebati odvjetnik nakon unutarstranačkih izbora

Goran Mehkek / CROPIX

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač novinare je dočekao s poprilično čudnom tezom o pozadini afere s masonskom ložom Nikice Gabrića. Kovač je, čini se, u izjavi u Hrvatskom saboru najozbiljnije rekao da je afera s masonima namjerno puštena da bi se naštetilo njegovoj kandidaturi.

“Gospodin Dražen Jelenić je predložen od strane Vlade da bude državni odvjetnik. Trebalo se znati kojoj organizaciji pripada”, te je dodao da Jelenić treba dati ostavku jer je nanio štetu ugledu državnog odvjetništva”, započeo je Kovač.

Međutim, to nije sve što je rekao. Aferu s masonima vidi kao udar na njegov tim za unutarstranačke izbore!

“To je previše prozirno. To vide i mala djeca na ulici, da se želi voditi neka anti-masonska politika, da se želi približiti Katoličkoj crkvi zbog ove priče oko Istanbulske konvencije. Meni je to sve skupa malo infantilno, to moram reći.”



Kovač je insinuirao kako je afera, zbog koje će sada biti smijenjen državni odvjetnik, instruirana da bi Andrej Plenković kao mogao skupiti poene kod Katoličke crkve.

Uživo iz Sabora

Gepostet von Otvoreno.hr am Mittwoch, 19. Februar 2020

“I baš u ovom trenutku kad imamo unutarstranačke izbore u HDZ-u. Želim reći da je zanimljivo da se ovo objavljuje u jednom tjedniku koji puno toga objavljuje znamo na koji način, kako bi se stvorio dojam da se vodi anti-masonska politika.”

“Svaliti sve na borbu protiv masona smatram neukusnim, treba gledati meritum stvari a ne samo glumiti velike borce protiv masona i na taj način se približavati Katoličkoj crkvi”, rekao je Kovač. Nije htio odgovoriti ima li masona u HDZ-u i u njegovom timu za unutarstranačke izbore.

Kovač možda misli da je on u boljoj poziciji da dobije podršku Katoličke crkve, iako je u 2014. od tadašnje ministrice Milanke Opačić zahtijevao ratifikaciju Istanbulske konvencije. Međutim, sada se boji da bi mu račune mogli pokvariti masoni.

‘Šeks mi je rekao da će mi trebati odvjetnik’

Kovač se nije žalio samo na masone. Istaknuo je i pritiske aktualnog stranačkog vodstva na članove HDZ-a uoči unutarstranačkim izborima.

“Događaju se pritisci. Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, natječajima. Ljudima u mom stožeru se prijetilo, to je činjenica. Običnom članstvu nije lako. 

Čak mu je i moćni Vladimir Šeks, tvrdi Kovač, uputio svojevrsnu prijeteću poruku.

“Meni je na obljetnici HDZ-a u Trešnjevci gospodin Vladimir Šeks, koji je mentor Andreja Plenkovića, rekao da će mi trebati odvjetnik nakon unutarstranačkih izbora. Što to znači morate pitati njega.”

Ali Kovač je ipak završio u pozitivnom tonu. Ništa, kad njegova garnitura dobije vlast, neće više biti isto.

“Upravo zato su unutarstranački izbori u HDZ-u važni, smatra Kovač. Ne samo zbog HDZ-a, nego i zbog Hrvatske. Ništa više neće biti isto. Neće biti sijanja straha, a pobijedit će sloboda mišljenja i sloboda savjesti”, zaključio je Kovač.

Komentari