Kotromanović: DORH nije istraživao remont MIG-ova, samo nabavu procesa

Bivši ministar obrane u SDP-ovoj Vladi Ante Kotoromanović izjavio je u petak kako je strašno ponosan što je, dok je bio ministar, osobno prijavio sve pokušaje manipulacije oko remonta MIG-ova, poručivši kako je iznenađen “količinama neistine koje je  predsjednica danas izlupetala ili izgovorila”.

Predsjednica ne govori istinu

“Vidio sam maloprije izjavu naše vrhovne zapovjednice. I iako je kampanja, kako ste rekli, trebala bi govoriti istinu i samo istinu. Nažalost, predsjednica naša ne govori istinu, ona se ponaša baš kao da je pala s kruške. Samo ću je podsjetiti da je za vrijeme dok je ona bila u Vladi HDZ-a do 2011. godine su pala dva aviona, pao je airtractor jedan protupožarni, pao je i helikopter u kojem je bilo ljudskih žrtava i ozlijeđenih ljudi, a ona kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a trebala bi znati da je to uobičajena stvar u svim zemljama i da nažalost avioni i novi i stari stalno padaju. To je naprosto zakon velikih brojeva”, rekao je Kotromanović.

“Drugo što ću reći jest da sam strašno ponosan što smo u vrijeme najveće ekonomske krize koja je zatekla Hrvatsku koju smo zatekli od Vlade kojoj je ona pripadala, uspjeli smo sačuvati borbeno zrakoplovstvo. Kada sam došao u Ministarstvo obrane, nije letjelo ništa. Sačuvali smo borbeno zrakoplovstvo, uštedili na remontu i pitam vas tko danas čuva hrvatsko nebo? Tko je dopratio hrvatske nogometaše ovdje? Tko je prije mjesec dana presreo izraelski zrakoplov ovdje? Naravno, naši piloti”, rekao je.

DORH nikada nije istraživao remont već samo oko procesa nabave 

Strašno ponosan što sam ja kao ministar obrane prijavio sve pokušaje manipulacije oko remonta Migova. Doduše, DORH nikada nije istraživao remont, samo ko nabave i oko samog procesa nabave određene časnike. I to sam ja osobno kao ministar obrane prijavio i nikada nisam zataškavao ništa za razliku od onog kako vidimo da treba po dva mjeseca danas da MORH reagira na stvari recimo u Zadru i da treba biti malo jasniji i transparentniji. Onaj tko je čista obraza će izaći pred vas čista obraza i uvijek sam pozivao USKOK i DORH i kao ministar ne samo što sam prijavio manipulacije oko remonta migova, nego sam prijavio još jedno 100 milijuna eura stvari koje sam zatekao kako ministar i nažalost ništa se nije dogodilo. Evo, već peta godina, kad tako već prozivamo DORH. Ja nemam priliku pričati s DORH-om kao predsjednica i ne mogu izraziti svoje nezadovoljstvo s onime što USKOK radi. USKOK radi onako kako može. Tako da sam iznenađen s količinama neistine koje je naša predsjednica danas izlupetala ili izgovorila, kako god hoćete”, ističe Kotromanović.



Komentari