Kotromanović: Bit će nježna kohabitacija Milanovića i Plenkovića

Bozidar Vukicevic / CROPIX

Bivši ministar obrane u vladi Zorana Milanovića, Ante Kotromanović, komentirajući hoće li biti jedan od savjetnika novog predsjednika Milanovića rekao je: “Kako stvari stoje danas, baš i ne, ali ako misli da mu trebam pomoći, tu sam.”

“Što se tiče nove političke ere, nadam se da će se nešto promijeniti. On je drukčiji tip od predsjednice i nadam se da će uozbiljiti priču, da će imati stav o ozbiljnim stvarima. Da će biti čvrst kad treba, biti ponizan kad treba. Mislim da treba biti čvrst prema velikosrpskoj i velikomađarskoj politici, ali i prema politici velike Italije. Vjerujem da će zastupati nacionalne interese, jer ima potrebno iskustvo. Vjerujem i da će razviti gospodarstvo. Također, jedno od pitanja bit će odnos sa Slovenijom i mislim da će relaksirati odnose, sredit će se u odnosu na ovo sad”, kazao je Kotromanović gostujući u RTL Direktu.

Komentirao je Kotromanović što misli o inauguraciji i je li ona u skladu s Milanovićevim karakterom, ali i što će biti “normalno”.

“Ne mogu ga zamisliti da hoda uz fanfare i da mu se klanjaju ljudi. Mislim da je dobro što se odlučio za ovakav tip inauguracije. Teško mi je predvidjeti što će to biti “normalno”, ali mogu reći da će kohabitacija s Plenkovićem biti dobra. No, prije svega, obojica moraju gledati interese Republike Hrvatske, to je primarno obojici. Oko toga se moraju svađati. Bit će to nježna kohabitacija.”“Vratit će se laste s tisuću momaka”, napisao je Kotromanović na društvenim mrežama, uz fotografiju sa Zoranom Milanovićem, prije nego što je on postao predsjednik.

“Laste će se vratiti, na jedan način. Vodio sam ga na Dinaru kako bi vidio položaj vojske tijekom rata. Nije ni znao da sam stavio taj post na društvene mreže. A stavio sam ga jer sam bio rezigniran zbog sukoba u SDP-u. Ovo je prilika za stranku, ako iskoristi optimizam koji vlada, može napraviti dobar posao na lokalnoj razini. Mogu pobijediti, samo moraju dobro artikulirati politiku, a ne se baviti temama iz prošlosti”, zaključio je Kotromanović, piše RTL.

Komentari