Košćec: Hrvatska se može promijeniti nabolje, ali ta promjena neće doći s vrha!

Hrvatsku narodnu stranku napustio je još jedan lokalni čelnik. Nakon odlaska Davora Nađija i načelnika Općine Pirovac Ivana Gulama, HNS je napustio i gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec. I Košćec je kao i Gulam odlučio pridružiti se Fokusu, novoj stranci koju sa suradnicima osniva upravo Nađi.

Košćec je razloge napuštanja HNS-a detaljno je objasnio na svom Facebook profilu.

“Nakon osam godina članstva, od danas više nisam član HNS-a. Razloga ima više, no ključni motiv je želja da pomognem mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima koji imaju FOKUS na rezultate i istinske promjene u našem društvu. Velike političke stranke su trome i nisu spremne uvesti mjere poreznog rasterećenja, transparentnost i liberalizaciju gospodarstva. Mi na lokalnoj razini unatoč tome pokazujemo da se sve to može napraviti. Hrvatska se može promijeniti nabolje, ali ta promjena neće doći s vrha! Ključ je u nama gradonačelnicima i uspješnim pojedincima koji smo u svojim sredinama dokazali da su pozitivne promjene moguće!

FOKUS je ime nove stranke koja nas povezuje. Drago mi je što se mogu pridružiti svojim dobrim prijateljima iz Svete Nedelje – Davoru Nađiju i Dariju Zurovcu, tu je i Ivan Gulam iz Pirovca, ekipa iz Slatine i mnogi drugi kolege iz različitih dijelova Hrvatske. Sve nas povezuje želja da ujedinimo znanje, iskustvo i rezultate te kroz novu stranku FOKUS rješavamo bitne stvari za napredak gospodarstva i kvalitetniji život svih građana. Gdje je netko bio ’41 nas ne zanima. Kako se ono kaže, nitko od nas tada nije bio niti u planu.



A što se tiče mog grada, tu su stvari jasne. Sveti Ivan Zelina uvijek mi je bila i ostat će za mene najveći prioritet. Želim nastaviti i realizirati sve započete projekte. U ovih sedam godina koliko obnašam dužnost gradonačelnika, pokrenuli smo mnoge pozitivne promjene. Rezultati govore da smo 35. grad po veličini u Hrvatskoj, ali treći po rastu zaposlenosti u periodu 2013.-2017., šesti po ulaganju u obrazovanje, od Instituta za javne financije dobili smo ocjenu 5 za transparentnost proračuna, a uvršteni smo i među najbolje hrvatske gradove po razvoju gospodarstva u kategoriji srednjih gradova. Samo u prošloj godini započeli smo projekte u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna, od čega je većina sufinancirana EU sredstvima. Osobno sam primio i priznanje za izvrsnost u upravljanju Gradom prema kriterijima portala gradonacelnik.hr.

Nastavljano dalje! Naš je FOKUS na bitno!”, napisao je Košćec na svom Facebook profilu.

 

 

Komentari