Koronavirus je ušao u školu u Privlaku, nastava će se održavati po C-modelu

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Osnovnoj školi Privlaka idućih 14 dana nastava će se održavati po C-modelu, odnosno na daljinu. Naime, kako je potvrdio županijski pročelnik za obrazovanje Ivan Šimunić, koronavirus je ušao u tu školu – ujedno prvu na zadarskom području.

Djelatnica Osnovne škole Privlaka navodno se neko vrijeme nije osjećala najbolje, a onda je jutros stigao nalaz testa koji je bio pozitivan na koronavirus.

“Ono što znamo iz razgovora s ravnateljicom je da je jedna ili više osoba zaposlenih u Osnovnoj školi Privlaka inficirano virusom. Oni su u kontaktu s epidemiolozima i dobit će upute kako se ponašati u sljedećih 14 dana. Mislim da bi online nastava trebala trajati 14 dana”, rekao je Šimunić za HRT.

“Pozitivan je jedan djelatnik, međutim javljau se njegovi kontakti sa simptomima, povišenom temperaturom i kašljem. Ukupno su zaražena četiri nastavnika, oni su zajedno putovali tjedan dana prije početka nastave. Zaraženih učenika nema”, izjavila je ravnateljica škole Verica Škribola.



Zasad nije poznato koliko je osoba upućeno u samoizolaciju te hoće li i učenici morati biti pod mjerama. No čini se da se zna način zaraze. Prošloga tjedna održan je radni sastanak djelatnika škole i vjerojatno je tada prenošen virus. Osnovna škola Privlaka prva je u Zadarskoj županiji u kojoj je zaražen djelatnik.

Komentari