Korona se probila i u zabočku bolnicu, pacijente koji nisu životno ugroženi šalju kućama

Twitter

Koronavirus probio se i u bolnicu u Zaboku. Kako se neslužbeno doznaje pacijente, koji nisu životno ugroženi, iz zabočke bolnice šalju kućama.

Kućama se šalju i pacijenti pozitivni na koronavirus, koji nisu u životnoj opasnosti. Da stvar bude gora, kako doznajemo, za sve njih nema dovoljno sanitetskih vozila koja bi ih prevezla do domova, pa ih iz bolnice odvoze članovi njihovih obitelji, piše N1.

U Hrvatskoj je danas, podsjetimo, najviše novozaraženih od početka epidemije – čak 2.242 ljudi pozitivno je u posljednja 24 sata. Preminulo je 16 ljudi, a 731 pacijent je na bolničkom liječenju, od toga su na 52 pacijenta na respiratoru.

Zdravstveni sustav ozbiljno je načet, mnogo je zdravstvenih radnika zaraženo virusom ili je u samoizolaciji, pa je danas ministar zdravstva Vili Beroš u pomoć pozvao i liječnike koji su u mirovini.

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19 ministar je zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama.

Ističe se kako broj hospitaliziranih bolesnika ubrzano raste kao i broj zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na covid-19 i u samoizolaciji, zbog čega ne mogu sudjelovati u liječenju.

Krešimir Luetić iz Hrvatske liječničke komore kazao je u Dnevniku N1 televizije da se već danas, na ministrov poziv, javilo 15 liječnika.

Luetić: Krevet se lako može naći, ali za skrb su potrebni liječnik i sestra

Komentari