Korlaet: To je infrastruktura koja se mora zamijeniti, ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija

Screenshot N1

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet komenirao je ponovno puknuće cijevi na zagrebačkoj Trešnjevci.

Korlaet je pojasnio da se u poplavljenom kompleksu nalaze Pučko otvoreno učilište, privatna ekonomska škola, sportska gimnazija, đački dom i stan domara.

“Prizemna etaža ovih prostorija je na nižoj koti od Selske ceste, zato je i poplavilo. Vatrogasci su već ispumpali glavninu vode, u prostorijama je bilo pola metra vode. Potom će Crveni križ isušivačima osušiti prostorije. Danas neće biti nastave, bit će online nastava za one koji će željeti i moći”, rekao je Korlaet, prenosi N1.

Zamjenik gradonačelnika kaže da je Grad Zagreb ponudio smještaj za učenike iz Đačkog doma, kao i domaru čiji je dom jako poplavljen.


“Sanacija zgrada u kojima se nalazimo, kao i onih poplavljenih nekoliko dana ranije, bit će pokriveni s police osiguranja koju Vodoopskrba i odvodnja ima potpisanu s jednim osiguravateljem”, govori.

Korlaet ističe da građani stvarno imaju razumijevanja za ovo što se događa jer znaju da je to naslijeđeno.

“Ovo u Selskoj je vodovod star 69 godina. To je stvarno infrastruktura koja se mora zamijeniti i radi se na tome. Nažalost, ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija. Infrastruktura je stara. Ovaj magistralni vod ide od Jadranskog mosta do predjela Sokolovac kod Svetog Duha. Napravljen je projekt zamjene tog magistralnog vrelovoda”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba.

Komentari