Kopitz osuđen na 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece

Foto: Facebook/Harald Kopitz

Ubojica svoje troje djece, Austrijanac Harald Kopitz, na zagrebačkom Županijskom sudu nakon dvosatnog suđenja kažnjen je s 50 godina zatvora. U vjerojatno najkraćem suđenju u povijesti hrvatskog pravosuđa Kopitz je, iza zatvorenih vrata, priznao krivnju za trostruko teško ubojstvo. Nepravomoću presudu objavila je sutkinja Iva Gradiški Lovreček. Za svako pojedinačno ubojstvo dosuđeno mu je 27 godina zatvora, što je objedinjeno u maksimalnu kaznu od 50 godina.

Sutkinja Lovreček Gradiški rekla je da je Kopitzu u kaznu od 50 godina uračunato i vrijeme oduzimanja slobode od rujna prošle godine.

Kopitz treba nadoknaditi troškove od 93.201 kunu i platiti ih u roku od 15 dana od presude.

Istražni zatvor produljuje se do pravomoćne presude.Suđenje iza zatvorenih vrata

Kopitz je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisičinama na rukama, a sudnica je zbog zaštite dostojanstva ubijene djece i njihove majke ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

Tužiteljstvo Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Komentari