Koordinatorica za cijepljenje: Ne volim nikakva uvjetovanja, ali moramo biti svijesni da je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije

Pixabay

Koordinatorica za cijepljenje iz zagrebačkog Doma zdravlja Centar Ljubica Lazić Vuletić komentirala je interes za cijepljenje. 

“Na našem punktu cijepimo tako da nam u termine dolaze oni koji trebaju primiti drugu dozu cjepiva, a Dani otvorenih vrata znače da oni koji se do sada nisu cijepili, mogu se cijepiti bez najave, bez čekanja na punktu Dom Sportova. Punktovi postoje i u Domu zdravlja Istok i Zapad gdje se od utorka do petka provodi cijepljenje bez naručivanja, bez najave. Riječ o primanju prvih doza cjepiva”, kazala je Lazić Vuletić za N1.

Ističe da je povećan interes za cijepljenje nego prethodnih dana te da ima i dosta mladih ljudi koji su došli na cijepljenje. Lazić Vuletić se osvrnula i na tzv. uvjetovano cijepljenje.

“Osobno, ne volim nikakva uvjetovanja. No, smatram da nam svijest mora biti takva da je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije, da se vratimo na naše staro normalno. Smatram da bi zdravstveni djelatnici trebali svojim primjerom pokazati da su cijepljeni i da su za cijepljenje”, kazala je Lazić Vuletić i apelirala na građane da se cijepe.



“Opterećeni smo i pojavom idućeg vala koji je vrlo vjerojatan ako ne postignemo kolektivnu procijepljenost”, dodala je.

Navodi da obiteljski liječnici u jednom razgovoru objasniti koje su prednosti cijepljenja, ali da je odluka o cijepljenju na svakom pojedincu.

“Nismo imali ozbiljnijih nuspojava. Sada kad cijepimo Pfizerom, nismo imali drugih nuspojava osim boli u ruci, blage temperature ili nekakvog lošijeg općeg stanja kao u smislu da će vas uhvatiti gripa”, kazala je Lazić Vuletić.

Komentari