KONSTITUIRANA ZAGREBAČKA SKUPŠTINA Klisović izabran za predsjednika, evo tko su potpredsjednici

Sjednica Gradske skupštine

Gradska skupština Grada Zagreba održala je konstituirajuću sjednicu. Joško Klisović izabran je za predsjednika skupštine. Glasalo je 46 zastupnika, njih 43 je glasalo za, troje ih je glasalo protiv, a nitko nije bio suzdržan.

Za potpredsjednike su izabrani Teodor Celakoski i Ivana Kekin, Mislav Herman i Igor Peternel, po dvoje iz redove većine i oporbe.

Dvoje potpredsjednika, Celakoski (Možemo!/Zagreb je naš) i Kekin (Nova ljevica) izabrani su iz redova većine, a za potpredsjednika iz redova oporbe izabran je Herman iz HDZ-a te Peternel iz Domovinskog pokreta.

Klisović se, po izboru, obratio vijećnicima i vijećnicama.



“Vjerujem da ću u svom radu imati podršku, skupštinu ću voditi uz puno poštivanje političkih različitosti i mišljenja. Svi mi igramo u istom timu da bismo za građane došli do rezultata kojeg priželjkujemo, a to je bolji život. Izuzetno sam motiviran i odlučan donositi odluke koje su nužne za napredak grada. Uvjeren sam da moju predanosat dijeli i većina gradskih zastupnika i zastupnica”, rekao je između ostalog.

Izabrani su članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Predsjednik MiP-a je Igor Peternel, članovi su Višnja Fortuna, Žiković, Ana Profeta i Ivan Račan.

Joško Klisović Foto: Robert Anic/PIXSELL

‘Jasno je utvrđena većina, sve će proći protokolarno’

“Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici. Vjerujem da će se konstituirati Skupština izborom predsjednika, a to je Joško Klisović. Jasno je utvrđena većina, nadam se da će sve proći protokolarno i da će Skupština već u prvoj polovici srpnja imati sjednicu”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević uoči početka sjednice.

Još jednom se osvrnuo na imenovanja u Zagrebačkom Holdingu.

“Odluka o imenovanju je pravno valjana i upisana u registar Trgovačkog suda. Vidite da je tu kolizija između dva zakona. Dosadašnja praksa je bila da se smatralo da je Zakon o lokalnoj samoupravi zakon koji je kasnije donesen i koji je to sve uredio”.

Dodao je da je bilo nužno hitno djelovanje. “Trebali smo nekoga tko dobro poznaje sustav. Većinu članova Uprave ćemo imenovati na javnom natječaju koji ide vrlo brzo”, prenosi N1.

Prema sporazumu SDP-u je pripalo mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora. Potvrđeno je da će Gradskom skupštinom predsjedati SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo i partnera.

Od 18 odbora, u četiri će biti predsjednici iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo i partnerima.

Komentari