Komunikacijska stručnjakinja o Bandiću i burnoj raspravi kandidata: On nije sposoban upravljati ni samim sobom

Goran Mehkek / CROPIX

Prvi put kandidati za gradonačelnika Zagreba raspravljali su u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”. Pritom su sjevale uvrede i optužbe.

HRT nije pozvao u emisiju kandidatkinje Vesnu Škare-Ožbolt (nezavisna), ali ni Marinu Pavković (Obnovimo Zagreb) i Davora Nađia iz Fokusa.

Očajna rasprava

Komunikacijska stručnjakinja Ankicu Mamić komentirala je njihove komunikacijske vještine, ali i to što HRT nije pozvao neke oporbene kandidate u studio.

“Ta je rasprava bila toliko očajna da ne znam što bih rekla. Zagreb zaslužuje bolje na svim razinama, to je zaključak. Način na koji se rasprava vodila je neprimjeren. SDP-ov kandidat Joško Klisović bio je pristojan i nije podlegao žaru tih svih uvreda. Vidjelo se kako Zvonimir Troskot (MOST) ima strast za doći na poziciju gradonačelnika. Davor Filipović (HDZ) pokazao je da poznaje detalje”, rekla je za Zagreb.info Ankica Mamić.Komentirala je i nastup Tomislava Tomaševića (Možemo!) te to što gradonačelnik Milan Bandić nije došao nego je poslao Ivicu Lovrića (Stranka rada i solidarnosti).

Rasprava bez svih kandidata

“Tomašević korektno zastupa pozicije na kojima je, dosljedan je i nema nedoumice. Bandić već godinama radi što hoće, ali tako pokazuje i odnos prema biračima o čemu bi oni trebali također razmišljati. Možda je neka taktika to što je poslao Lovrića umjesto sebe”, pojasnila nam je komunikacijska stručnjakinja.

Rekla je i kako nije u redu što HRT nije pozvao Vesnu Škare-Ožbolt te Marinu Pavković i Davora Nađia, ali ako se radi o istraživanju kako kažu s nacionalne televzije, kaže da je to u redu.

Komentirala je i je li bila potrebna objava na Facebooku Škare-Ožbolt.

“Objava je bila korektna. Bori se za svoj dio medijskog kolača te joj se to ne može zamjeriti. U ovom pandemijskom razdoblju ako se ne popravi epidemiološka situacija bit će jako izazovno pošto je na snazi zabrana velikih okupljanja. Tako se kandidati okreću medijima i objavljivanjem, između ostalog, i na društvenim mrežama”, objasnila je Mamić.

‘Vidi se da je čovjek očito bolestan’

Komentirala je komunikaciju sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

“Želim mu sve najbolje, ali vidi se da je čovjek očito bolestan iz boje njegova glasa, pa onaj incident s podizanjem obrva. Vidljivo je da on odavno ne upravlja sa samim sobom, a kamoli da onda može upravljati i glavnim gradom. Mislim da bi učinio i sebi i svojoj obitelji učinio dobro da se povuče u političku mirovinu”, zaključila je Ankica Mamić.

Komentari