Komšić: Nisu Hrvati dušmani ove zemlje, nisu svi Hrvati UZP, ali HDZ vodi tu politiku

Ante Cizmic/Cropix

Nastavljajući predizbornu kampanju skupom u Mostaru, Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kandidat koalicija DF-GS za novi mandat na čelu države, istaknuo je da najmanje milijun ljudi u Bosni i Hercegovinu podržava ideju građanske države, zato što je to “normalno, ispravno i civilizirano”.

“Hoćemo milijun potpisa jer se trakavica oko izbornog zakona nastavlja nakon izbora. Koncept koji živimo, koncept konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja je stvar koja je prevladana, to ne postoji nigdje u svijetu, samo kod nas”, rekao je Komšić, prenosi Oslobođenje.

Samo u građanskoj državi sva prava svih građana, bili oni Bošnjaci, Hrvati, Srbi ili ma tko drugi, mogu biti u potpunosti zaštićena, nastavio je.

“Nisu Hrvati dušmani ove zemlje, nisu svi Hrvati UZP, ali HDZ vodi tu politiku. Nemamo problem sa Srbima, ali imamo s četničkom ideologijom, pogotovo kada nam žele otkinuti komad zemlje”, poručio je Komšić.



Ideja građanske države i borba za nju upereni su isključivo protiv dušmana ove zemlje, dodao je.

“Tko želi rasturiti ovu zemlju, otkinuti dio nje, on je naš neprijatelj, i nema veze koliko ih ima, tko su, i kako se zovu”, zaključio je Komšić.

 

Komentari