Komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje napad na tim Hitne pomoći

Twitter

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje neodgovorno i protuzakonito onemogućavanje djelatnika Hitne medicinske pomoći tijekom intervencije.

Naime, tim Hitne pomoći u kojem krenuo je pomoći građaninu kojem je pozlilo na antikorona prosvjedu koji se održavao na Trgu bana Jelačića u subotu. Podsjetimo, okupljeni prosvjednici lupali su po vozilu Hitne, gađali ga čašama te polijevali vodom. Liječnik i medicinska sestra koji su bili u vozilu kazali su kako su okupljeni prosvjednici zapriječili prolaz vozilu do unesrećene osobe kojoj je trebala pomoć.

“Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo. Ovaj nerazuman i sebičan čin zaslužuje svaku osudu, pogotovo kada znamo da je tim Hitne medicinske pomoći bio pozvan na intervenciju kako bi pomogao osobi za koju su dobili poziv i informaciju da je u nesvijesti. Sprječavanjem prolaza timu Hitne medicinske pomoći potencijalno su ugrozili zdravlje osobe kojoj je bila potrebna hitna medicinska pomoć”, rekao je predsjednik HKMS-a, mag. med. techn. Mario Gazić.

Hrvatska komora medicinskih sestara podsjeća da posebice, u ovo vrijeme epidemije novog koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. HKMS stoga apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.



Komentari