Komadina o uvođenju strožih mjera: Raditi se mora, družiti se ne mora

Srdjan Vrancic / CROPIX

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je kako se razmišlja o uvođenju novih, strožih mjera, no o tome će odlučiti Civilni stožer u dogovoru s Nacionalnim stožerom.

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 64 novozaražene osobe, no u nedjelju je testirano tek 168 osoba. “Prosjek testiranja kroz dane je oko 800 dnevno, a nedjeljom se rade samo hitna testiranja pa je manji broj”, rekao je Zlatko Komadina za N1 i prokomentirao uvođenje novih mjera:

“Raditi se mora, družiti se ne mora. Prema tome će se ići da se smanji broj kontakta, da se smanji pritisak na bolnice jer je sve veći broj hospitaliziranih. U situciji smo još da imamo dvostruko više praznih kreveta spremnih u odnosu na popunjene, ali moramo smanjiti broj zaraženih da bi se smanjila regrutacija za bolnicu. Državni stožer će razmotriti vjerojatno i rad kafića, no apeliram na vlasnike da se drže tih četiri kvadrata po osobi i da se što više koriste terase. Zatvaranja nisu u nadležnosti županijskog stožera.”

‘Sad je vrijeme da se u tišini oda počast Vukovaru’

Komadina je rekao da ove godine neće ići u Vukovar: “Bio sam jako puno puta, ali u ovakvim uvjetima je trebala ići samo službena delegacija Vlade, Sabora i Predsjednika države. Ove godine nećemo ići, položit ćemo vijence ovdje za žrtve Vukovara.”



Komentirajući inzistiranje na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i izmjenu odredbi Stožera radi kolone sjećanja Komadina je rekao: “To je klasična politizacija kao što je običaj u Hrvatskoj. Bit će godina kad ćemo se vratiti na 20 tisuća ljudi u Koloni. Sad je vrijeme da se u tišini oda počast Vukovaru.”

Dotaknuo se i presude u aferi Fimi media: “Činjenica je da su pomiješali službe, privatno i poslovno. Očekivajuća je presuda Sanaderu i HDZ-u. Evidentno je da moraju vratiti novac, pokazalo se da su pomiješali političku i državnu funkciju s privatnom. Svaka stranka ima kontinuitete stranke, ali nema kolektivne krivnje u naravi. Bilo bi lijepo da se ispričaju. Nitko ne ide u javni posao s namjerom da bude nezakonitosti. Ne bih rekao je Andrej Plenković sve to znao, prije da nije nego da je.

Na koncu je istaknuo da će se ponovno kandidirati na lokalnim izborima. “U tijeku smo nominacija. Dosad me velika većina organizacija predložila, drugih kandidata zasad nije bilo. Polovicom 12. mjeseca ćemo utvrditi kandidaturu.”, piše N1.

Komentari