Komadina o konstituiranju skupštine PGŽ-a: Ovdje je evidentno stvorena desna koalicija, na djelu je prevara birača

Zlatko Komadina Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Župan Zlatko Komadina čestitao je vijećnicima na konstituiranju primorsko-goranske Županijske skupštine. Izbor Marka Borasa Mandića za njezina predsjednika nazvao je prevarom birača i stvaranjem desne koalicije.

“Ovdje je evidentno stvorena desna koalicija”, rekao je Komadina, dodajući kako je u današnjim raspravama nekih pojedinaca vidio da je “jedini program” biti protiv njega.

Ističe kako to nije dobro za građane županije jer “da su htjeli da desnica s HDZ-om na čelu upravlja tom županijom, glasali bi za Garija Cappellija”, a ne za njega.

“Po mom skromnom mišljenju, ovdje je na djelu prevara birača, no to je moje osobno mišljenje i naravno da se vi s njim nećete složiti”, rekao je.



Na sjednici je za predsjednika Skupštine izabran Marko Boras Mandić (Unija Kvarnera), a za potpredsjednika Ivan Jakšić (HDZ).

Za Marka Borasa Mandića glasovala su 22 vijećnika, petero vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera, dvoje iz Mosta, dvanaestero vijećnika HDZ-a i troje s liste Ive Rinčić. Protiv je bilo osam vijećnika, a suzdržano njih 11.

Komadina je rekao da je pripremljen rebalans proračuna koji je važno raspraviti s obzirom na covid situaciju, gubitke u zdravstvu i poticaje poduzetnicima.

Za Marka Borasa Mandiću ističe kako je cijeli njegov životopis ostvaren u koaliciji sa SDP-om te da je u prošlom mandatu bio zamjenik župana upravo na njegov prijedlog. Ljudi su, dodao je Komadina, glasovali za njega, pa je kao zamjenik izabran i Boras Mandić.

“Ovo je prvi put da vidim da čovjek kojem sam ja dao povjerenje završava u desnoj koaliciji i predsjeda Skupštinom u ime desne koalicije”, zaključio je Komadina.

Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić rekao je da je govornica slobodna za iznošenje stajališta te da je na sljedećoj sjednici moguće razmjestiti stolove i “razbiti priču o desnici i ljevici”.

“Tko smo mi da mijenjamo volju birača? Mi smo ju apsolutno poštovali”, dodao je Boras Mandić.

Komentari