Komadina: Na novom vodstvu i Sabi je da pokažu razumijevanje i odgovornost

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Primorsko-goranski župan i donedavni v.d. predsjednik SDP-a Zlatko Komadina bio je gost Dnevnika.

Komadina je kazao kako je on svoje odradio i kako je njegov zadatak bio u što kraćem roku organizirati izbore te je čestitao novom predsjedniku i novom vodstvu stranke.

Poručuje kako se treba okrenuti politikama i kadrovskom jačanju stranke.

Osvrnuo se i na ulazak Željka Sabe u Predsjedništvo stranke.



“Što se Sabe tiče, to može razriješiti Sabo i stranka. Ja se tu više ne bih petljao. Naravno da će o tome morati odlučiti Sabo i tijela stranke. Pustimo novom vodstvu da to odluči, ne želim utjecati na njihov stav”, rekao je Komadina.

Kako to da je Sabo izabran u Predsjedništvo, odnosno kako je do toga došlo, kazao je kako se radi o tome da oni u stranci, kao ni u mnogim drugim strankama nemaju riješenu skalu odgovornosti je li dignuta prijava, istražni proces ili kaznena prijava i kako je to ostalo siva zona.

“Politički naravno da je tu problem u percepciji. Novo vodstvo je tu da pokaže razumijevanje i odgovornost, a i na Sabi je da pokaže razumijevanje i odgovornost”, kazao je Komadina.

Hoće li biti novih imenovanja u stranci?

“Svaki predsjednik slaže svoju kadrovsku križaljku. Kada sam bio zadužen da pokrenemo saborsku priču, ja sam osobno nudio Sabini Glasovac i Peđi Grbinu i Hajdašu Dončiću da preuzmu mjesta u odboru, no oni nisu htjeli. Mislim da je bilo legitimno čekati novo vodstvo i na njima je da preuzmu odgovornost”, ističe Komadina.

Upitan hoće li se ponovno kandidirati za župana, odgovara: “Ja sam spreman prihvatiti odgovornost, ako to moja stranka, koalicijski partneri to od mene budu tražili, spreman sam. A opet, da se svi iživljavaju na ovim izborima, to pak nisam spreman”.

Na pitanje što bi značilo “iživljavaju”, kratko je odgovorio: “To ćete vidjeti za koji tjedan”, rekao je za N1.

Komentari