Kolnici mokri, magla u Gorskom kotaru

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kolnici su mokri i skliski, a zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub – HAK.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog vrlo guste magle između čvora Kikovica i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat.
Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.



Na ulasku u Republiku Sloveniju više se ne radi brzo testiranje na graničnim prijelazima. Granica se može prijeći s brzim testom napravljenim u zemljama EU ili s PCR testom iz EU ili treće zemlje. Test ne smije biti stariji od 48 sati od uzimanja brisa. PCR testovi iz trećih zemalja dopušteni su iz laboratorija koje Slovenija priznaje.

Prema odluci Stožera civilne zaštite RH privremeno se zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza, do 31. siječnja 2021.

Putnici koji dolaze iz “zelenih područja EU” ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari