Kolinda Grabar-Kitarović održala predavanje kadetima OSRH-a

HVU/ M.Sever

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović održala predavanje Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović održala predavanje kadetima HVU-a na temu “Razvoj vojnih vođa za 21. stoljeće” kadetima HVU-a na temu “Razvoj vojnih vođa za 21. stoljeće”.

Predavanju su, uz kadete sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, nazočili načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, savjetnik Predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te čelnici ustrojbenih jedinica Učilišta.

U svom predavanju Predsjednica je govorila o izazovima u globalnom i bližem sigurnosnom okruženju te se osvrnula na izazove koji se nameću za vođe u 21. stoljeću. Govorila je o etičkim dvojbama vojnih vođa te naglasila moralno etičke vrijednosti hrvatskih branitelja naglasivši da je čovjek središta svega.

Predavanje su putem video projekcije pratili i kadeti studijskog programa Vojno pomorstvo u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.



Komentari