Kolinda Grabar-Kitarović ipak ne odustaje od ureda? ‘Ne znam tko i zašto plasira takve priče’

Tomislav Kristo / CROPIX

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović demantirala je danas medijske napise po kojima je zbog koronakrize i potresa u Zagrebu trajno odustala od ureda koji je zatražila od države. Poručuje kako u uvjetima epidemije nije razgovarala niti namjerava razgovarati s Vladom o svom budućem uredu, no drži da bi, kada kriza prođe, zbog ugleda države trebala imati skroman ured iz kojeg bi sa svojim međunarodnim kontaktima mogla raditi projekte na korist Hrvatske.

“Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome”, uzvratila je Grabar-Kitarović na pitanje je li točno da je odustala od ureda bivše predsjednice. Ističe kako trenutno radi od kuće, kao i mnogi drugi, i nema potrebe za posebnim uredom. No, mnogi je, kaže, ovih dana pokušavaju kontaktirati, a država ispada neozbiljna kada ona kontakte kao bivša predsjednica održava putem privatnog maila.

“S Vladom sam razgovarala o uredu, odnosno o dvije i pol prostorije u Visokoj ulici, no kako je ta zgrada teško oštećena u potresu, s vremenom će trebati razmisliti o nekom drugom rješenju. Naravno, ne dolazi u obzir da država za to plaća skupi najam. No, ne pada mi na pamet da u ovoj krizi premijera zamaram tim pitanjem”, rekla je je Grabar Kitarović za Večernji list.

Podsjetimo, danas je N1 televizija objavila da bivša predsjednica odustaje od ureda, navodeći bliski izvor Grabar-Kitarović.



Kolinda Grabar-Kitarović trajno odustala od ureda. Nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator

Komentari