Kolar optimističan i očekuje pobjedu: Često pobjeđujem u produžetcima

Željko Kolar, unatoč velikoj prednosti njegova protukandidata Peđe Grbina, očekuje pobjedu, a nakon toga želi novi SDP u kojemu će, umjesto sukoba, biti suradnje i zajedništva, izjavio je Kolar u subotu nakon glasovanja u drugom krugu  izbora za predsjednika SDP-a.

Kolar smatra da je drugi krug nova utakmica i da ima realne šanse za pobjedu.

“Svaku utakmicu igram do kraja, često pobjeđujem u produžetcima, kraj je onda kada sudac ‘odfućka’ kraj utakmice i na takav način smo se ponašali u ovom drugom tjednu. Bilo je lakše prenijeti neke poruke koje su meni bile vrlo bitne, s obzirom da smo ostali samo nas dvojica”, izjavio je Kolar.

Ponovio je da je vrijeme da se u SDP-u prestanu baviti samim sobom i da, osim kritika prema HDZ-u, počnu nuditi i konkretna rješenje odnosno, naglasio je, jasne socijaldemokratske politike. Kao tri trenutačno najveća problema u stranici vidi apatiju koja se nakon izbornog poraza uvukla među članove, međusobne sukobe te zanemarivanje rada na terenu.



Stranku treba ojačati na terenu, unutarnji sukobi najveći izazov

“Kada je SDP pobijedio na parlamentarnim izborima, tada smo bili najjači na terenu. Želimo li ponovo pobjedu na parlamentarnim izborima, moramo ponovno stranku ojačati na terenu, napraviti odličan rezultat na lokalnim izborima koji bi nas onda zapravo dizao da budemo prepoznatljivi, konkurentniji, da bismo se uopće mogli upustiti u otvorenu utakmicu za pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima”, smatra Kolar.

Ocijenio je da će unutarnji sukobi i kako ih riješiti biti najveći izazov za budućega predsjednika. Kolar je najavio da će, ako pobijedi, osobno razgovarati sa svim saborskim zastupnicima iz stranke, članovima Predsjedništva i Glavnog odbora te s čelnim ljudima na terenu kako bi se postigla sinergija za koju drži da je važna da SDP ponovo postane pobjednička stranka.

“Ne možete stvoriti pobjednički SDP s ljudima koji nikad nisu pobjeđivali s jedne strane, a s druge strane, bez te sinergije i terena, i vrha stranke, sjajne suradnje i koordinacije između predsjednika, Predsjedništva, glavnog odbora i samog Kluba zastupnika SDP-a u Saboru. Siguran sam da ja to mogu”, poručio je Kolar.

U slučaju pobjede najavio je aktiviranje saborskoga mandata te preuzimanje funkcije predsjednika Kluba SDP-a.

“Ako slučajno ne pobijedim, onda ću završiti svoj mandat župana, a koji će biti sljedeći potezi, kao i uvijek ću dogovarati sa svojim stranačkim kolegicama i kolegama u Zagorju”, zaključio je Kolar.

Na novinarsko traženje da komentira Milanovićevo prozivanje protukandidata Peđe Grbina, Kolar je rekao da osobno smatra da to nije primjereno, a sve oko slučaja Janaf nazvao je “blamažom” ističući da se sada sve svodi oko toga što se u Klubu u Slovenskoj jelo ili pilo.

“Skreće se pozornost s glavne teme a to je nefunkcioniranje sustava”, ocijenio je Kolar te dodao da bi predsjednik države i Vlade trebalo razgovarati zbog čega ‘cure’ informacije vezane uz istragu. Na pitanje je li on ikada bio u Klub odgovorio je da nije bio niti je znao da taj Klub postoji.

Komentari