Kolar: Pozivam kolegu Peđu da konačno počnemo razgovarati o budućnosti SDP-a

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar zahvalio je u subotu stranačkim kolegama koji su glasali za njega, rekavši kako je do njih došla njegova poruka da, umjesto sukoba, SDP-u treba suradnja i okupljanje.

“Zahvalit ću i svim kolegama koji su glasali za mene, do kojih je došla moja poruka da nam umjesto sukoba treba suradnja, da nam treba okupljanje, da se SDP treba prestati baviti sam sa sobom, nego da počnemo raditi na našim politikama, na jasnim socijaldemokratskim stavovima, i da počnemo voditi brigu, i primjećivati, svakodnevne probleme građana”, rekao je novinarima Kolar u središnjici stranke. Kolar je, nakon obrađenih 70 posto glasova, osvojio 22 posto, dok je na prvom mjestu Peđa Grbin s podrškom od 43 posto članova, a treći je Ranko Ostojić s 19 posto.

Dodao je i kako SDP ne smije zaboraviti na članove koji danas nisu imali pravo glasa te im je poručio da se to više nikada neće dogoditi. “Ljudi od nas očekuju da nudimo rješenja, i to je ono čime bi se SDP trebao, i bavit će se u budućem razdoblju”, kazao je Kolar.

Zahvalio se kolegi Marinu Percanu, koji je nakon poraza na izborima odmah svoju podršku dao Kolaru. “Zahvaljujem se na toj podršci, ali ju nisam čuo”, rekao je.



Za drugi izborni krug, Kolar kaže, kako je to drugačija utakmica, gdje se drugačije miješaju karte.

“Bit će to sraz jedan na jedan. Pozivam kolegu Peđu da konačno počnemo razgovarati o budućnosti SDP-a, našim politikama, našem odnosu prema ljudima koji žive od svojeg rada, da razgovaramo o zdravstvenoj, obrazovnoj politici, i niz ostalih socijaldemokratskih tema kojima se nismo u posljednjih četiri i više godina uopće nismo bavili”, zaključio je Kolar.

Komentari