KOJA BLAMAŽA! HDZ-ov kandidat za gradonačelnika tvrdio da je donio dovoljno potpisa, 50-ak ih je bilo nevažećih…

Facebook

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca, našao se u srijedu u neugodnoj situaciji prlikom službene predaje potpisa za kandidaturu.

Kako smo neslužbeno doznali iz dobro upućenog izvora, Devčić je u pratnji stranačkih kolegica i kolega u Gradsko izborno povjerenstvo stigao s ukupno 646 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu.

Trebalo je to biti više nego dovoljno s obzirom da zakon propisuje 600 potpisa da bi kandidatura bila pravovaljana. No, onda se situacija prilično zakomplicirala.

Ustanovljeno je, naime, kako je čak 51 potpis bio nevažaći, vjerojatno zbog krivog OIB-a ili nekog drugog osobnog podatka koji se mora unijeti u formular.



Devčić je tog časa shvatio kako mu nedostaje pet potpisa i vjerojatno ga je oblio hladan znoj. Na koncu je problem brzo riješen jer su članovi HDZ-a uspjeli u kratkom roku donijeti dodatne potpise pa je kandidatura prihvaćena.

Devčića smo danas pitali kako se to dogodilo i je li točno da su morali nositi dodatne potpise zbog mnogo nevažećih.

“Sve kandidature su prihvaćene i valjane”, odgovorio nam je kratko HDZ-ov kandidat i šef koprivničke bolnice, piše Danica.hr 

Komentari