Kohorst: Želio bih da Hrvatska prepozna da je ponuda F 16 zrakoplova najbolja ponuda

MORH / M. Čobanović

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst rekao da je u proteklih deset godina SAD u vojno-vojnu suradnju u Hrvatskoj uložio 700 milijuna američkih dolara, da je taj projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna te da ga zajedno grade inženjerci američke mornarice i vojnici hrvatske inženjerije.

Rekao je to naVojnom vježbalištu Eugena Kvaternika u Slunju položen je u srijedu temeljni kamen za vojnu ambulantu „Role 1“, a počela je gradnja zgrade za povremeni smještaj do 200 vojnika, koju s 1,7 milijuna dolara financira Vlada SAD-a.

Američki veleposlanik istaknuo je da Hrvatska i SAD surađuju uspješno i politički i vojno, te u humanitarnom radu. Dodao je kako vjeruje da će se suradnja nastaviti i poželio da se Hrvatska u nabavi vojnih zrakoplova odluči za američku ponudu F 16 zrakoplova.

“Želio bih da Hrvatska prepozna da je ponuda F 16 zrakoplova najbolja ponuda, ali to je hrvatska suverena odluka, Amerika će poštovati odluku ma za koju se ponudu Hrvatska odluči, ali bismo željeli da se naše partnerstvo nastavi”, rekao je Kohorst.



Komentari