TRAJU PREGOVORI U VLADI Sindikati nastavljaju vršenje pritiska

N1

U nedjelju u tri sata započeli su pregovori između sindikata prosvjete i Vlade. Posljednja runda pregovora u petak završila je avršila je bez konkretnih rezultata.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je prije ulaska u zgradu Vlade kako su ih pozvali da dođu na sastanak, te da su i oni prošli put poručili da će se odazvati u bilo koje vrijeme.

“Vjerujemo da Vlada ima ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra da se učitelji i učenici sutra vrate u klupe”, rekao je.

“Koeficijent, to je ključna riječ koja u ovom momentu može zaustaviti štrajk, dodala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.



Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić istaknuo je uoči sastanka da nitko nije uspio sindikate u mjesec i pol dana razjediniti pa neće ni danas poslijepodne.

Opovrgnuo je nagađanja da dio sindikata želi dodatke, a dio koeficijent. “Nadam se da nas nisu zvali zbog nečega što se već prije nudilo jer je nedjelja popodne pa mislim da je ipak drugačija ponuda”, rekao je i dodao da je od prvog trenutka očekivao da Vlada popusti.

Na pitanja novinara uoči sastanka odgovarala je i resorna ministrica. Na pitanje nada li se danas dogovoru sindikata i Vlade ministrica Blaženka Divjak rekla je: “S obzirom da je nedjelja i da je stvarno ovaj sastanak sazvan tako da imamo mogućnost, ja bih rekla prije svega naći brza i hrabra rješenja da čim prije učenici krenu u školu, u tom smjeru svi trebamo raditi.

DANAS SE NASTAVLJAJU PREGOVORI Još neki sindikati se prijete štrajkom, a spominje se i moguća zabrana štrajka

Komentari