Kod dilera koji je pokušao pregaziti policajce pronađeno oružje i droga

Ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Zadarska policija je, u sklopu istrage protiv 35-godišnjaka osumnjičenog da je na Staru godinu automobilom pokušao pregaziti policajce, u njegovu domu pronašla oružje i drogu.

Policija je u utorak priopćila da je, osim teškog ubojstva u pokušaju na štetu policajaca, 35-godišnjaka osumnjičila i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nedozvoljenu trgovinu te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Pretragom njegova doma i drugih prostorija koje koristi pronađene su tri ručne bombe, šest komada trotilskih metaka, pet osušenih i deset zelenih stabljika indijske konoplje, 714 grama marihuane i 16 grama sjemenki.

Policija je pronašla i 60 grama tzv. punila, odnosno praškaste bijele tvari nepoznatog kemijskog sastava, kao i 839 grama rezanog duhana te 60 pakiranja od po 50 grama rezanog duhana.



Inače, policija je na Staru godinu uhitila 26-godišnjeg francuskog državljanina i 35-godišnjaka koji je s njim bio u društvu, a koji je pri pokušaju bijega umalo pregazio policajca koji je izbjegao udar izmaknuvši se s ceste, a tada je lakše ozlijeđen.

Osumnjičeni su da su se sastali radi preprodaje droge

Policija je pucanjem u zrak i u automobilske gume spriječila u bijegu tog dilera kojeg je lovila od Musapstana i zaustavila kod Poličnika te su obojica osumnjičeni za više kaznenih djela.

Kod 35-godišnjaka je tada pronađen kokain, marihuana te medicinska šprica s tekućinom nepoznatog sastava.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 26-godišnji Francuz je 1. siječnja predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Komentari