Kninski gradonačelnik Jelić osudio provokaciju hilandarskog povjerenika

gradonacelnik.hr

Teolog Miloš Stojković koji je ovih dana kao povjerenik pravoslavnog manastira Hilandara za humanitarni rad bio u posjetu Šibensko-kninskoj županiji, a njegov videouradak snimljen na Kninskoj tvrđavi, objavljen na Facebooku u srijedu, izazvao je ogorčenje u gradu i javnu osudu gradonačelnika Marka Jelića.

Stojković je u Kninu, Kistanjama i Đevrskama boravio u sklopu humanitarne akcije koju provodi organizacija “Ujedinjena Srbija”.

Članove organizacije primio je, među ostalim, i gradonačelnik Knina Marko Jelić. No, jutros je na njegovoj Facebook stranici osvanuo poduži status koji je naslovljen: “Miloš Stojković sramite se! Sramite se zbog licemjerstva koje živite i koje jeste!”

Gradonačelnik Knina objasnio da je Miloš Stojković jučer ujutro na svom Facebook profilu objavio video u kojem je o Kninu govorio kao o gradu Republike Srpske Krajine te o hrvatskoj zastavi na tvrđavi “koja će biti zamijenjena”.



“Zbilja ne mogu vjerovati da sam to vidio, on stoji na Kninskoj tvrđavi, snima Knin i govori takve stvari“, kazao je Marko Jelić te nastavio: “Mi smo primili čitavu delegaciju, svi su bili uljudni i pristojni cijelo vrijeme boravka u Kninu. A onda se dogodi taj video koji je ispod svake razine, zbilja sam jako razočaran takvim ponašanjem“.

Miloš Stojković je u razgovoru za portal ŠibenikIN demantirao da ima ikakve veze sa snimkom, no naknadno se video pojavio u medijima u kojem je bilo jasno da je Stojković autor.

Na snimci koja traje više od četiri minute, Miloš Stojković u javljanju uživo s Kninske tvrđave na Facebooku govori, među ostalim, o Kninu kao o “okupiranom srpskom teritoriju” te priča o povratku Republike Srpske Krajine i uklanjanju hrvatske zastave s Kninske tvrđave.

“Svi naši sugrađani su pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz te povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licemjerni postupak, to će ostati. Stoga drugi put kad nekome dođete u goste budite pristojni i ponizni jer to je ispravno i ljudski”, poručio je gradonačelnik Jelić na Facebooku te nastavio: “U Knin su dobrodošli svi oni koji imaju dobru volju i nastupaju pošteno. U našem gradu su svi građani jednaki bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, a ovakav govor mržnja nam nije prihvatljiv”.

Stojkovićev video je tijekom dana uklonjen s Facebooka.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1034421303734572&id=100015001357139

Hrvatska traži ispriku Beograda zbog nazivanja Knina ‘srpskim okupiranim gradom’

Komentari