Klubovi i barovi u Istri mogu raditi na otvorenom do ponoći

Ilustracija

Ugostiteljski objekti u Istri poput noćnih klubova, noćnih barova, disco klubova u naseljenim mjestima mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru najdulje do ponoći, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Izvan naseljenog područja ugostiteljski objekti koji imaju rješenje o minimalnim uvjetima nadležnog upravnog tijela, mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru, i dulje.

“Suglasnost o mogućnosti produljenja radnog vremena donosi Stožer civilne zaštite Istarske županije, a radno vrijeme potrebno je uskladiti s komunalnim redom na području”, naveli su iz Stožera.

Sukladno izmjenama odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja, djeca mlađa od 12 godina, koja na okupljanju ili svečanosti – na kojima mogu biti prisutne samo osobe koje posjeduju EU digitalne covid potvrde – dolaze s roditeljima s EU digitalnim covid potvrdama, izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne covid potvrde.Iz Županijskog stožera izvijestili su i da je na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 380 uzoraka briseva na covid-19.

U mjerama samoizolacije su 284 osobe. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je ukupno pet osoba.

Komentari